En av de mest populära spelmaskinerna som vi har idag är videopokermaskinen. Den finns på de flesta casinon både landbaserade och online. Det spel som otvivelaktigt är det mest populära att spela på dessa spelmaskiner är Joker wild. Här har du spelet som ger poker en extra twist. Det finns flera varianter på det men gemensamt för dem är att man har ett kort som är ”flygande” det vill säga att man får använda det kortet som vilken valör man vill. Allt för att få den bästa pokerhanden.

Kärt barn har många namn heter det ju och det gäller även för detta spel. Det kallas för Jokerpoker på svenska, Jacks or better och så klart Joker wild. När man spelar detta härliga spel så har man inte bara den vanliga kortleken med 52 kort i. Man har även med jokrarna. Jokern får du sedan använda som vilket kort du vill när den kommer upp. Men hur ofta gör den det? Tja, statistiken säger att det är ungefär vid var tionde giv så det kan verkligen löna sig att spela detta spel till videopoker.

Så när man spelar Joker wild kan man få så mycket som femtal, allt tack vare att jokern kan vara precis vad man vill att den ska vara. Men femtal får man ju självklart inte så där jätte ofta. Dock är det så att Jokern ofta kan hjälpa till att få andra bra händer. Så hur fungerar reglerna i övrigt? Jo det finns några olika varianter, allt beror på vilken variant av spelet du spelar. Du kan spela Jacks or better, Kings or better eller Pairs or better. Säg nu att du spelar grundvarianten Jacks or better. Då kommer det att vara så att du får poäng för alla bra pokerhänder där du har par i Knektar eller bättre. Svårare än så är det alltså inte, det gäller helt enkelt att få en så bra pokerhand som möjligt med titelkorten eller bättre på handen. Med hjälp av att jokrarna är flygande så blir det betydligt större chans till vinst.